Dunderbra kasse

Dunderklumpen kasse i brunt jag sytt själv DIY style (Photo copyright Hanna Andersson)
Close-up of Dockan in the fun pattern (Photo copyright Hanna Andersson)

Symaskinen står på köksgolvet tillsammans med min växande tyghög sedan förra helgen när P var borta. Då sydde jag min första kasse av ett brunt tyg (beg. barnlakan). Jag blev supernöjd, och hade tänkt sy massor den här veckan – kassar är alltid bra att ha jöh…

Men sedan blev jag beroende av Tradera och har suttit vid datorn och klickat runt. Wow, vilken källa till glädje. Jag tycker sajten är dunderbra, men farligt beroendeframkallande alltså.

DIY Dunderklumpen patterned grocery shopping bag in brown by me (Photo copyright Hanna Andersson)

Jag har shoppat med några enkla klick, olika sorters små pärlor, ett storblommigt rosa-oranget tyg (älskar det!) och ett set med nalleögon i glas. Häromdagen skrev jag upp vilka “småsummor” jag lagt ut på div. loppisgrejer (oftast tyg) och pysselgrejer (tyg, band, stoppning, pärlor, garn) under september och insåg att “småsummor” är hmm… en underdrift om jag säger så. Varning utfärdad! Men jag tycker ändå det är roligt att köpa pyssel- och handarbetsgrejer – man har ju kul både när man sätter samman något kreativt och efteråt när man har vackra saker att ge bort eller bruka.

Vad jag sydde mer förra helgen? Två småkuddar med vingar (i samma tyg som sänggaveln och sovrumsgardinen) och en grårandig kudde som ska få knappar mitt på. Den grå-vit-randiga soffkudden är snygg, minimalistisk och väldigt enkel. Men nu har jag upptäckt att minimalism inte riktigt ligger för mig, tror jag. Jag vill gärna ha utrymme att andas, men jag älskar starka färger i grymma mixar, stora gröna krukväxter och massor av tavlor på väggen mer än kala väggar och vita ytor (även om det också? kan vara snyggt ibland). Så det så.

4 Responses

  1. Det verkar ju ändå som om du använder grejorna du köper! Själv tycker jag det är roligt att köpa, men jag hinner aldrig använda i samma takt som nyheterna strömmar in. Jag gjorde just ett garnfynd på eBay (lite mindre fyndigt när jag insåg hur avgrundsdyr frakten från USA blir, men ändå ett superfint garn till bra pris)
    Jag får smuggla in det någon kväll när familjen sysslar med annat…

  2. Tilding,
    jag k?per de flesta tyger p? loppis. Dunderklumptyget ?r ett gammalt p?slakan f?r barn, visst ?r det s?tt! :-)

    /Hanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment