Aldrig slut på tråd

I helgen var det loppishelg. Hann med en i torsdags och två i lördags. Har fyndat massor, stuvbitar i svart (oj, vad svart tyg verkar sällsynt när man letar efter det), möbelband för 1 krona/påse, brunt garn till en nalle och en fin plåtburk med bokmärksrosor m.m.

Jag var dock sugen redan i fredags på att börja med min nalle, som jag fått för mig att jag vill sticka efter att ha hittat en söt hos Manne! Men jag lånade en bok på Bibblan eftersom jag inte vågar ge mig på ett norskt mönster än. Och innan jag hittade brunt garn (lördag) började jag sticka en nalle i mögelgrönt garn (fredag) som jag fått/ärvt av mamma, mest för att öva att sticka med strumpstickorna i trä jag köpt på Hemslöjden i stan.

Vi såg på Spindelmannen II när jag började sticka nallen, och ja, den var lika töntig som ettan, dessutom fick han slut på tråd! Hoppas aldrig jag råkar ut för det. Men hjälp, en film baserad på intelligenta robotarmar som kopplas på och styrs helt av en människa? Varför behövde de då vara intelligenta? Den som skrivit manus borde “sticka huvudet i sanden” och skämmas.

Att sticka med strumpstickor är roligt, vilket bådar gott för onsdag då jag ska börja på stickkurs! P skickar “handarbets”-länkar till mig, jag kan inte sluta fnissa: Han vill att jag ska sy Gudfaderns hästhuvud eller att min stickade nalle ska bli en mördarnalle! Vi får väl se vad det blir – enbent, stum och slak är den i alla fall än så länge…