A pink jungle in the bedroom

Best?mde mig f?r att g?ra en egen s?nggavel i vintras n?r jag b?rjade surfa p? pysselsidor. L?t mig bli inspirerad bland annat av Effystar, vars hemsida jag bes?kt m?nga g?nger sedan dess. Men hennes s?ngstil var lite f?r sofistikerad f?r mig… Kollade in n?gra tips p? olika sorters s?nggavlar fr?n Sk?na hem, men fastnade inte riktigt f?r dem. F?rst n?r jag var hemma hos Jane (d?r hennes s?nggavel i h?rligt brunblommigt marimekkotyg fick mig att bli riktigt avundsjuk och sugen) ins?g jag att det hela m?ste f?rverkligas p? mitt eget s?tt.
S?nggavel
Hittade “mitt” tyg p? torget i S?dert?lje. Tv? l?ngder gardinkappa f?r 70 kronor k?pte jag, f?r?lskad i tyget men os?ker hur det skulle mottagas i hemmet. P tvekade, men efter att ha haft det framme b?rjade vi b?da bli riktigt vana vid det. Sovrummet g?r i lugnt ljusbl?tt, s? jag var ocks? orolig att f?rgerna skulle k?nnas fel. Men icke!

K?pte en sp?nplatta p? Beijer d?r de var j?ttesn?lla (s?gade dessutom ut hyllplan till min garderob) och s?lde skivorna f?r 165 sp?nn typ. Sedan str?k jag tyget p? plats och tillsammans h?ftade vi fast det med en h?ftpistol. L?tt!

Sydde ?ven h?llor till gardin framf?r balkongd?rr och v?dringsf?nster. Det ?r som att sova i en gr?n djungel fylld av rosa blommor. Gissa om jag trivs? P monterade upp s?nglampor och lade sladdarna bakom. Sen var allt klart. Ett nytt sovrum n?stan.

5 Responses

 1. En sån sänggavel har jag funderat på i flera år nu, fast jag hade tänkt lä’gga ett lager vadd mellan skivan och tyget. Tänk om jag skulle se till att komma till skott någon gång!

  Välkommen till de nordiska stickbloggarna, det är kul att vi börjar bli fler svenskar där!

  Jorun i Luxemburg

 2. Hej, Hanna!

  Found my way over here through the Nordic Knit Blogs webring! Welcome to the ring! Your projects look great – can’t wait to see more of them in the future!

 3. Hur s?tter jag fast sj?lva s?nggaveln i s?ngen d??
  Vill bara s?tta en vanlig sp?nplatta, som s?nggavel i en 90 cm s?ng.

 4. Karin!
  Jag vet inte hur du vill g?ra, det finns s?kert massor av olika s?tt att fixa det hela p?. Min s?nggavel g?r ner till golvet bakom s?ngen ocks?, s? den st?r mot golvet och ?r fasttryckt med s?ngen. Det har varit stadigt i m?nga ?r. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment