Konstig dag.

Igr delades hemtentan ut, s nr jag kom hem virkade jag en hatt och lyssnade p musik. Idag har jag vikt tvtt, vntat p Lena, fikat med Lena och nu surfat p kreativa sidor medan jag vntar p att P ska komma hem.

Jag har alltid lst dagbcker online. Eller ja, i alla fall i ett par r. Men de jag lste frr finns inte kvar, s i r har jag skt efter nya favoriter. Frut har jag skt efter mycket text, personliga avsljande inlgg dr det (i alla fall inte vad jag frsttt) inte hlls ngra hemligheter (ven om skribenten ibland valt att vara anonym). Dr bde gldje, krlek, sex och sorg kan diskuteras och delas med dem som surfar frbi. Jag satte bokmrke och terkom ngon gng per vecka fr att lsa det senaste. En favorit var en amerikansk lite ldre tjej som lagt ut sina ungdomsdagbcker i efterskott, valda delar. Vad de delar hon valt att hlla privat kan ha innehllet undrar jag. Fr det som dagboken handlade om var droger, misshandlande pojkvnner och oskerhet. Men s bra skrivet att jag ville lsa mer. Sjukt? Kanske.

Nu har jag dock hittat en annan sorts dagbok, den Illustrerade sorgen. Massor av roliga fotodagbcker (som inspirerat P’s och min Kära fotodagbok p ntet) och ven en del med riktiga illustrationer!

Frst hittade jag nog wish jar journal, och hromdagen hittade jag ljc som snart ska gifta sig. Hon bde fotar och ritar, men mest pysslar hon. Det finns massor av mnniskor som har mnesdagbcker, en speciell dagbok dr man t.ex. bara skriver om sitt pysslande, sitt stickande eller en hel sajt/dagbok gnad till hunden eller det nyfdda barnet. Pysselsidor lskar jag (speciellt nr det finns bilder p projekten), hundar r jag inte intresserad av att lsa om (bara promenera med)…

En annan favorit, som jag nstan blivit beroende av r loobylu. Hon bde stickar, syr och lr sig mer om kreativa saker (gr en kurs i att trycka trjor just nu). Dessutom illustrerar hon sin dagbok med datorritade bilder som jag verkligen diggar! Tnk om man kunde gra sna. Ett digitalt ritbord har sttt lnge p min icke-officiella nskelista (jag vet ju inte om jag ens skulle kunna rita nt snyggt – eller ha tlamodet att frska).

Idag hittade jag Everyday Matters. Dr blev jag kvar alldeles fr lnge, trots att man aldrig kan “lsa igen” allt p en gng. Killen, Danny allts, verkar vara full av kreativ energi – s dr s det smittar bara man klickar p lnken nstan! Han ritar och skriver i sina skiss-dagbcker, men han r inte s sjlvisk att han hller det fr sig sjlv. Han scannar in mycket och lgger upp i sin dagbok. Han fotar, han inspirerar, han skriver om “bcker om kreativa journaler” (finns massor hos Amazon i mnet Book making, jag skulle inte ha ngot emot att f allihopa i julklapp!).

Jag vill rita (skriva, mla, skapa) mycket mer – speciellt efter att ha lst Danny Gregory’s Everything I know about life, I learnt from drawing.

Inspirerande!