Happy birthday to my brother Mikael!

Det r inte klokt! Min lillebror blir 12 r idag. Det r faktiskt hela 12 r sedan han ploppade ut ur vr mamma.
Mikael i maj 2004
Jag minns det mesta s tydligt, som om det var nyss han lg p mammas brst alldeles gr och kladdig, s liten och inte speciellt lik den sta lilla bbis jag vntat p – men vr! Nstan min. Jo, min! Och lskad frn frsta stund.

Jag minns hur han luktade, hur han gnydde – alla de dr galna sm nysningarna nr han kom i fr starkt ljus. Och ljust var det, strlande soligt, varmt och en hrlig sommarknsla infann sig nr pappa och jag beskte BB med en jttenalle under armen.

Tv veckor senare visade jag upp honom fr mina klasskamrater p sista examensdagen i grundskolan. I hatt med fullskrivna sidenband (Hanna – visa vrlden! Hanna – lycka till dr ute!) och bl lngklnning drog jag vagn och stoltserade mitt bland nyslppta, yra tonringar.
– Jass lillmamma redan, sa mina lrare med beundran nr de bjde sig ned ver vagnen fr att ojja sig ver honom – min… vinst? nya krlek? min bror? Min bror!

Det ynkliga lilla grynet knep ihop gonen i solen, vickade med sm fingrar prydda med minimala naglar framfr ansiktet och sov sig obekymrat igenom Den blomstertid nu kommer och utdelandet av betyg och lycknskningar.

Det var i maj nr gken gol,
sa mamma att det lyste
av vrgrnt och av sol…

Alison skickade diktkort frn Skottland:

Now there is going to be
so much fun and laughter
with someone so tiny
to love and look after.

And that little someone
is so lucky to
having a sister –
as special as you!

Som fortfarande fr mig att skriva storasyster bland de saker jag r mest av allt, i hjrtat. Storasyster – och feminist, skribent och vrldsmedborgare. m.m. Med stor hemlngtan speciellt mycket idag.

Det r konstigt att s sm personer kan f s stor betydelse i ens liv.