Totoro in clay by iHanna 2005

Jag hann bara se, låt mig räkna, 1, 2, 3, 4 animefilmer som jag tyckte var konstiga innan jag äntligen hittade en jag älskar! Kanske letade jag på fel ställe, bland animefilmer för vuxna? Underliga historier och sjuka idéer tyckte jag. Rätt hittade jag i Hayao Miyazakis gulliga film Tonari no Totoro. En måste-ha, måste-se-igen-film som passar alla med barnasinnet kvar. Till och med P tyckte den var rolig och gullig, vilket gjorde mig lite överraskad. Nu vill jag skaffa kopior till alla barn jag känner (och mig själv), hopppas att det går. Vi såg den på japanska, med engelsk text.

Filmen är från 1988 och är en sån film som många blir kära i. Jag kan tånka mig att den passar från 3 år och uppåt. Sök p? Totoro i Google, eller l?s mer fakta h?r eller p? den h?r fina Totoro-fansajten d?r jag hittade en ny gullig skrivbordsbakgrund efter att ha haft Not Keren’s desktop boyish girls i flera m?nader.

F?rs?k hitta filmen My Neighbor Totoro, den ?r charmig, rolig och v?ldigt japansk.

H-betyg: *****
P-betyg: PPPP+ (om den varit 10 minter längre och gett lite fler förklaringar till det som hände i sluttexterna hade den fått högre betyg! Tolkning: det lyckliga slutet var inte tillr?ckligt tydligt!)