Totoro in clay by iHanna 2005

Jag hann bara se, lt mig rkna, 1, 2, 3, 4 animefilmer som jag tyckte var konstiga innan jag ntligen hittade en jag lskar! Kanske letade jag p fel stlle, bland animefilmer fr vuxna? Underliga historier och sjuka ider tyckte jag. Rtt hittade jag i Hayao Miyazakis gulliga film Tonari no Totoro. En mste-ha, mste-se-igen-film som passar alla med barnasinnet kvar. Till och med P tyckte den var rolig och gullig, vilket gjorde mig lite verraskad. Nu vill jag skaffa kopior till alla barn jag knner (och mig sjlv), hopppas att det gr. Vi sg den p japanska, med engelsk text.

Filmen r frn 1988 och r en sn film som mnga blir kra i. Jag kan tnka mig att den passar frn 3 r och uppt. Sk p? Totoro i Google, eller l?s mer fakta h?r eller p? den h?r fina Totoro-fansajten d?r jag hittade en ny gullig skrivbordsbakgrund efter att ha haft Not Keren’s desktop boyish girls i flera m?nader.

F?rs?k hitta filmen My Neighbor Totoro, den ?r charmig, rolig och v?ldigt japansk.

H-betyg: *****
P-betyg: PPPP+ (om den varit 10 minter lngre och gett lite fler frklaringar till det som hnde i sluttexterna hade den ftt hgre betyg! Tolkning: det lyckliga slutet var inte tillr?ckligt tydligt!)