Historien om den randiga halsduken

Detaljbilder p? Mikaels gr?na halsduk ihoprulladThe history about the striped scarf for my brother. In Swedish.

Sedan jag kom tillbaka hem till norrland i januari har jag b?rjat handarbeta. Det b?rjade som en längtan en mörk kväll i januari n?r vi ?kte upp till Borga.
Tänk, tänkte jag, om jag haft en stickning nu. Det skulle varit mysigt att sticka framför brasan där det är för mörkt och för pratigt för att jag ska kunna läsa en bok.

Sagt och gjort. Jag ?kte och k?pte garn s? fort vi kom hem igen. Orange, gult och r?tt garn som blev en p?skhalsduk till mig. Hiskeligt ful, men stickandet gav mersmak. Mycket bra syssla framf?r tv:n faktiskt.

Mikael var h?r p? Sportlovet. Han ?nskade sig en gr?n halsduk, och de f?rger jag nu valde var mycket mer harmoniska. B?de i sig sj?lva och med varandra. Tre olika gr?na och ett svart nystan stickades ihop i mindre r?nder. Halsduken gjorde jag alldeles f?r bred, s? det tog ett tag innan den blev klar.

Mikaels halsduk ?r klar och inslagen f?r att skeppas med mammaflyget efter helgen. Jag ?r n?jd, hoppas han blir det ocks?!

Till min ?lskade lillebror

I väntan på mamma började på en blå halsduk i teddygarn till henne. Jag vet inte hur det gick till, men pl?tsligt ?r jag en m?nniska som k?nner sig obehaglig till mods om det inte finns en halsduk att sticka p?… Eller nåt. Halsdukar ?r det enda jag kan ?n s? l?nge, men idag ?vade jag p? att virka, f?r nu ?r mamma h?r. Ska bli sp?nnande att se var det hela leder.

1 Response

  1. Hanna,

    I really enjoy your blog! I am a fellow knitter from the United States, and I need some help. I am wondering if you know how I might be able to order some Hjertegarn (Hjerte Blend) from a web site? I travelled to Denmark in the fall and bought lots of beautiful yarns, but now I have run out in the middle of knitting a dress for my daughter! We have nothing like it here. Do you know of a web site that sells this brand? I’ve done a lot of googling but cannot find a web site, and I don’t speak the language.

    Thank you for any advice you can give. Best wishes on your knitting!

    Renee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment