Hello Knitty

Swedish post about my knitting bag with Hello Kitty applique.

Idag sydde jag äntligen färdigt min pysselpåse, eller rättare sagt stickpåse. Materialet köpte jag i vintras på Kupan, och bokstäverna nålade jag fast ett par dagar senare, men sedan var det alldeles för tråkigt att brodera fast dem med rosa garn. Jag lade undan projektet.

Hanna sewing a Hello Knitty bag in 2004
Langettstygn hand embroidery stitch I just learned to finish my Hello Knitty bag
Hello Knitty knitting bag sewn by iHanna (Photo copyright Hanna Andersson)


Men nu har mamma visat mig ett mycket smartare sätt att sy fast bokstäverna som jag klippt ut i filttyg. Stygnet heter langettstygn och är lätt att göra. Jag gillar det mycket, måste komma på fler ställen att sy saker med langett! Dessutom gav hon mig ett jättefint brunblommigt tyg till foder och hjälpte mig med tips om hur jag skulle nåla ihop själva påsen och trä i bandet! Jag bar upp symaskinen på altanen hemma hos mamma och njöt av kvällsvärmen medan jag nålade och sydde. Texten på påsen är: HELLO KNITTY och applikationen är en stoppad Kitty i vit trikå och med broderade morrhår.

Kanske blev den väl stor, men hellre det än för liten. Jag har redan en liten pysselpåse som mamma sytt åt mig. Den har jag små virkprojekt i.

Den här påsen, som mer blev en liten säck, ska vara för större stickprojekt där man vill bära med sig flera nystan, stickor och mönster. Nästa tröja kanske? Eller som nu i höst, några fler halsdukar till att börja med.
Jag är nöjd.

Observera: “knitting” betyder “att sticka”, Hello Knitty blir ungefär Hej stickare!

3 Responses

  1. Grymt snygg pysselväska! Wow! Nu vill jag också ha en pysselväska. Har en tygkasse som jag brukar samla ihop stickprojektet i, men den är för tunn – stickorna letar sig ut! Måste sy en betydligt stadigare. Fast först ska jag sy en rosa tygkasse (som senare ska få nåt snyggt, ännu inte valt, tryck i vitt) åt en kompis som har födelsedag om två veckor. Mera pyssel åt folket! (eller åt Folke, som min pysslande kompis brukar säga)