Images from the Sewing festival in Sollentuna this weekend. Post in Swedish today.

I helgen var v?rens Syfestival i Sollentuna, och jag var d?r och blev inspirerad. Jag hade mammas kamera med mig f?r min har urladdade batterier f?r tillf?llet. H?r ?r n?gra av de foton jag tog! Syfestivalen ?r alltid kul att g? p?, den rekommenderas om man ?r i n?rheten.

Britt
Jag k?pte ?ntligen ett nystan Opal Feelings av Britt p? m?ssan, men avr?dde mamma fr?n att k?pa mer garn d? hon har till flera tr?jor i sitt garnf?rr?d.

Knypplande dam
En knypplande dam p? m?ssan. Knypplad spets ?r otroligt fint, men jag ?r inte ett dugg sugen p? att prova. Det ser bara besv?rligt ut. Mamma har alla grejer, men n?got knypplat blir det s?llan.

Mycket fina tyger finns det
Mycket fina tyger finns det
Det fanns otroligt m?nga fina quittyger, men allt var dyrt f?rst?s. En liten bit som de h?r kostade 40-70 kronor, s? det g?ller att v?lja noga om man vill k?pa n?got!

Trik? - randig
Underbart vackra trik?tyger fr?n E-sl?jd. Tur att de inte hade n?gra m?sspriser f?r d? hade jag blivit sur; Maria och jag har n?mligen redan best?llt randiga tyger som vi ska sy tr?jor av. Och jag ska sy ett par underbyxor eller tre, f?r jag k?pte m?nster till snygga boxertrosor p? m?ssan av LG s?mnad, en tjej som heter Lisa men som inte har n?gon hemsida ?nnu tror jag.

Shirley Tommos
Jag pratade lite med Shirley Tommos, som introducerar en ny teknik f?r rug rags i Sverige – en teknik som jag sett p? n?tet och velat prova j?ttel?nge. Hon kallar det “hookey” tydligen. Jag har redan tv? b?cker fr?n Ebay i ?mnet, och nu fick jag prova hur man g?r ocks?. Jag k?pte en n?l och lite v?v att b?rja med, plus ett informationsh?fte av Shirley och ett av hennes vykort. Snacka om tur att hon var d?r och jag hittade henne. Det ska bli sp?nnande att prova om jag kan g?ra n?got snyggt i den h?r enkla men antagligen v?ldigt tidskr?vande tekniken. Birds in wool Mer om det en annan g?ng.

Det fanns ocks? otroligt mycket vackra f?rdiggjorda saker att titta p? och bli inspirerad av. V?skor, quiltade t?cken, kl?der och smycken. Jag blev f?r?lskad i de broderade kuddarna fr?n fr?n Fingerf?rda i Karlshamn. Yllebroderier ?r otroligt vackra, med f?glar, blommor och m?nga olika f?rger.

Yllebroderi p? gr?tt
Broderad kudde p? gr?tt kl?de. Visst ?r det vackert? S? himla svenskt dessutom. Vem hade trott att jag n?gonsin skulle bli k?r i n?got s? almogeaktigt som denna? V?rlden ?r bra underlig ibland.