Baby set start up

Knitting baby sweater for upcoming baby - by iHanna

So I’ve started to knit on the little mini cardigan. It’s knitted in one piece and sewed together under the arms. The whole kit is totally cute, I hope I have the energy to make all of the pieces. I definitely have the time, the intended wearer is not due until September (not mine either, but I’m going to be the almost-Aunt!) and this cardigan is for a baby of six months.

I thought I’d better start in good time… and be ready with one Christmas present before December!


Gauge i Baby ull
A gauge test of the Bambino wool that I bought when shopping with Marika. Looks good, right?

Knitting baby sweater for upcoming baby - by iHanna

I need to ask a knitting related question – in Swedish:

Här ser man hela kitet som finns i boken Sticka med hemslöjden från 1979. Jag tycker allt är urgulligt, men randningen är puckad. Så här står det i mönstret, och nu behöver jag något tips från svenska stickare:

Varv 1: sticka 44 maskor av 56 i mörkgrönt, vänd och sticka tillbaka. varv 2: sticka 50 maskor i ljusgrönt [ah, egentligen står det ju ljusblått men jag gör min i grönt eftersom jag inte vet vilket kön bäbisen är], sticka tillbaka. Varv 5: sticka 66 m. Varv 6: vänd och sticka tillbaka 56 m.

Lätt att begripa, men jag blir irriterad för varje varv. Det blir ju ett litet hål när man vänder, hur jag än gör! Även om jag sätter över en av de maskor jag stickat till högerstickan blir det ett mycket synligt hål. Jag antar att man kan nesta ihop detta med en tråd från baksidan. Men kan man inten göra något åt det medan man stickar?

Garnet är mjukt och gossigt, men de små ojämnheterna vid varje vändning är irriterande.

Hjälp!

Obs! Den väntade bäbisen är inte min, men jag ska bli sambo-moster åt den.

5 Responses

  1. Hi :)
    I’ve been knitting the Danish designer Marianne Isager’s cardigan “Sukkertr?jen” and when knitting the shoulders, you also have to knit some of a row, and then turn. She avoids the holes by wrapping the yarn once around the needle next to where you turn… and then knitting them together on the next row.
    I can find the description of it and send it to you, if you’re interested? Oh, and would you like it in Danish or English? Maybe I can translate it to Swedish… :)

    Elisabeth – who adores that little cardigan set!!

  2. “egentligen st?r det ju ljusbl?tt men jag g?r min i gr?nt eftersom jag inte vet vilket k?n b?bisen ?r”

    why, oh why?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment