Knitting baby sweater for upcoming baby - by iHanna

So I’ve started to knit on the little mini cardigan. It’s knitted in one piece and sewed together under the arms. The whole kit is totally cute, I hope I have the energy to make all of the pieces. I definitely have the time, the intended wearer is not due until September (not mine either, but I’m going to be the almost-Aunt!) and this cardigan is for a baby of six months.

I thought I’d better start in good time… and be ready with one Christmas present before December!


Gauge i Baby ull
A gauge test of the Bambino wool that I bought when shopping with Marika. Looks good, right?

Knitting baby sweater for upcoming baby - by iHanna

I need to ask a knitting related question – in Swedish:

Hr ser man hela kitet som finns i boken Sticka med hemsljden frn 1979. Jag tycker allt r urgulligt, men randningen r puckad. S hr str det i mnstret, och nu behver jag ngot tips frn svenska stickare:

Varv 1: sticka 44 maskor av 56 i mrkgrnt, vnd och sticka tillbaka. varv 2: sticka 50 maskor i ljusgrnt [ah, egentligen str det ju ljusbltt men jag gr min i grnt eftersom jag inte vet vilket kn bbisen r], sticka tillbaka. Varv 5: sticka 66 m. Varv 6: vnd och sticka tillbaka 56 m.

Ltt att begripa, men jag blir irriterad fr varje varv. Det blir ju ett litet hl nr man vnder, hur jag n gr! ven om jag stter ver en av de maskor jag stickat till hgerstickan blir det ett mycket synligt hl. Jag antar att man kan nesta ihop detta med en trd frn baksidan. Men kan man inten gra ngot t det medan man stickar?

Garnet r mjukt och gossigt, men de sm ojmnheterna vid varje vndning r irriterande.

Hjlp!

Obs! Den vntade bbisen r inte min, men jag ska bli sambo-moster t den.