Symaskinslampa som fungerar!Tog en sv?ng p? stan, som hastigast. Bytte symaskinslampan jag k?pte hos Husqvarna ig?r till r?tt sort, med skruvg?ngor till min Bernette. K?pte ett par m?nsterpennor d? ocks?, en bl? och en vit – att rita p? tyg med. Kanske bra att ha n?r man vill rita upp ev. frihandsbroderier eller s? t?nkte jag. Mannen i aff?ren f?rs?kte s?lja mig en tygsax f?r 170 sp?nn. Kanske n?r studiebidraget kommit. Den k?ndes sk?n.

Raggi inhandlat idagSedan var jag en l??ng stund p? Perssons garn och tittade p? m?nster. Ville sticka alla m?ssor jag hittade m?nster p?, men valde ett till slut och sedan tv? olikf?rgade nystan raggi fr?n J?rbo till att b?rja med. Blir det en fin vinterm?ssa ska det bli en halsduk ocks? hade jag t?nkt. Mjukt ?r det, och superfina f?rger. Jag gillar verkligen mellerade garner. Ig?r var jag p? biblioteket och l?nade en bok om spetsar som jag l?ste halva natten…
BroderigarnHos Perssons hade de bara stora h?rvor vitt broderigarn, s? jag k?pte ett rosa broderigarn f?r att testvirka en spets. Vet inte vad jag ska ha den till, men t?nkte att ett litet handarbete nog ?r bra att ha innan man ska sova…

Men ack och ve, n?r jag kom hem hade jag inte r?tt storlek p? stickor. Har ?nda upp till 7 men det skall vara 8 och 9!

F?r v?nta med att b?rja lite. Till Ohlssons tyger och stuvar n?sta. Fyra (!) meter fliselin (fler v?skor ska det bli i vinter), en halvmeter rosa sammetstyg (kanske till mjukisdjur eller hj?rtan – surfade runt och hittade Little Stuffies p? n?tet ig?r och vill, vill, vill ha/g?ra dem – speciellt den rosa f?rst?s), m?nsterpapper (ifall jag f?r lust att rita upp n?t m?nster n?n g?ng), vitt filttyg och orangerandigt tyg f?r 49kr/meter (ska vara till strykbr?dan).

Plus fyra olika f?rger sidenband fr?n Panduro p? F?rg & pappershandeln, 20 kronor/10 meter och 36 kronor/30 meter (3mm p? alla). M?ste v?l finnas billigare p? n?tet?

Nu ?r det bara en bra n?l jag beh?ver f?r att f? till mina planerade sidenbandsbroderier…

P? R?da korsets Kupan hittade jag tre tr?jor till mig sj?lv, en liten r?d duk till hallen:
M?nster p? duk f?r 5 kronor
och en ganska sliten men fin k?ksduk i roliga f?rger:
M?nster p? duk f?r 10 kronor

P? Hemtex k?pte jag en ljusrosa mjuk morgonrock f?r multum. Nu ?r jag fattig och glad. M?ste bara k?pta fetare stickor imorgon och vadd n?sta vecka… Kanske ett bes?k p? Claes Olsson ocks?…