Kaffe och gardintyg
Jag ?r fortfarande ledig och har sytt vardagsrumsgardiner hela dagen. Strykit kanter, f?llat och sytt raks?mmar i o?ndlighet. Trodde aldrig att det kunde ta s?dan tiiid att sy gardiner, enkla raka gardiner utan krusiduller, men fint blev det!

Har bl?ddrat och l?st i Liezel Norval-Krugers braiga bok Modern inredning med tyger (som jag tiggt till mig ur mammas hylla) flera kv?llar denna vecka. Det mesta hon sytt vill jag ocks? sy, speciellt prydnadskuddar och v?ggfack, men ibland ?r hennes s?tt ett lite f?r jobbigt s?tt f?r mig. T.ex. vill hon fodra alla sina gardiner, men det vill inte jag. Inte n?r man bor p? 3:e v?ningen, inte ens n?r byggare ?ker hiss f?rbi utanf?r f?nstret och tejpar igen mina f?nster och m?lar fasaden stup i ett!

Hon skriver ocks? om genomskinliga gardiner, hur l?tta och ?mt?liga ?r, men hon ger inga egentliga tips om hur man ska sy f?r att det ska bli bra. Jag bara syr som vanligt, och det blir okej. Bara ingen g?r n?ra och granskar raks?mmarna som mer ?r kroks?mmar. Snirkligt!

I alla fall, tv? gardiner blev det tillslut i vitt genomskinligt tyg med ?nnu genomskinligare r?nder. R?nderna ?r gr?na (som mina krukv?xter), gula (som v?ggarna), gr? (som soffan och mina nyligen m?lade skrivbordsm?bler – bild kommer snart) och bruna (passar ocks? med det gula), och de lyser vackert n?r solen tittar in. K?pt p? ?hlens i S?dert?lje.

Vardagsrummet b?rjar bli ett riktigt vardagsrum. Dags att t?nda levande ljus och se en bra film.