Idag var vi p Mte om Ombyggnationen i huset. Det var ren och skr underhllning frn brjan till slut. Jag vet inte varfr det kndes s skoj, kanske fr att vi bara har ett andrahandskontrakt n s lnge och inte r s engagerade i huset? Fast allt de gr r ju till det bsta fr oss som bor hr, ven om det r lite omstndigt under tiden… Speciellt de dagar de brjat sga klockan sju p morgonen och jag har grus i gonen.

Det serverade kaffe och kanelbullar, och sedan informerade Byggchefen om vad som hnder och nr. Och det r en hel del. Man ska riva garagen, bygga om tvttstugan, hgtryckstvtta fasaden infr ommlning (huset ska bli bl?tt!) och om ett par veckor ska man g in i varje lgenhet och byta ut alla fnster mot 3-glas, byta balkongdrrar och rckena p balkongerna (till fiberglas). Snart frsvinner hissen, vilket mste vara jobbigt fr de ldre i huset. Hissen frsvinner i hgst fem veckor, och sedan gr den inte bara till 5:e vningen utan nda upp till 8:e vningen dr de tre pbyggda vningarna slutar med ett nytt tak. Vi bor p vning tre s det r ingen fara, vi gr oftast nd.

Men huvvaligen, som vi sger i norrland, vad folket gnllde och ifrgasatte p ett tjurigt och bittert stt. Med nstan agg i rsten hrdes frgor som:
– Men kommer det att bli damm i kket nr ni byter fnsterna nu d?
och
– Jass, sgspn… Men inget byggdamm som vi mste stda bort?
Byggchefen frskrade att man skulle frska avskrma med plastskydd, men att det nog nd skulle bli lite stkigt nr man sgade igenom karmarna och bytte hela fnstret och balkongdrrarna.

Vi kunde inte lta bli att le, men nd r det rtt hemskt. Tnk om man sjlv blir en sn liten tant? Som med darr p rsten undrar:
– Ska man bli tvungen att flytta p blommorna flera veckor innan eller fr man en lapp ett par dagar fre?

Hur hamnade jag hr?

Sedan vningskrde jag vr Saab medan solen gick ner ver stan och n. Det r sedan mina lektioner i april nu nnu roligare att kra – jag r lite, lite skrare. Jag ska ta krkort innan 26 juni. Nu vet jag vad jag vill – och jag vill det s magknipsgrna att jag inte kan tnka p det mer n 1 minut i taget.

Solnedg?ng
Inte vr lgenhet, men vackert i kvllningens sista ljus var de, tornen allts