Blog?
[ven blogger -eller- blogrolling -eller- weblog -eller- Web log]
En blog r en journal/dagbok som finns p webben. Att uppdatera/skriva i den kallas att “blogga” (p engelska “blogging”) och den som skriver r en “bloggare” (“blogger”).

Ordet kommer av web log dr we ju fallit bort och ordet dragits ihop till ett nytt, lite slangaktigt uttryck som i alla fall tilltalar mig mycket. En blog kan uppdateras dagligen och anvnder sig av lagring i databas – men man behver inte ha s mycket teknisk kunskap fr att f det hela att fungera. Den hr r t.ex. nedladdad direkt frn wordpress.org och installerad med ett par knapptryck p en websajt!

Det riktigt coola r ju att beskaren, du, kan kommentera varje inlgg som grs! Tanken tilltalar mig mycket, kanske frn nr P och jag hll resedagbok frra ret?

Mitt behov av en blog har bara vxt och vxt, och tillslut mste det tillfredsstllas helt enkelt. Ngot annat alternativ finns inte, inte ens mitt i tentapluggandet till Idhistorien under 1800-talet och snstorm.

Nu vntar lilla il bloggo bara p lsare som orkar, och en skribent som tar p sig nnu en sak att gra kontinuerligt. r jag dum i huvudet eller bara verkreativ?