I just HAVE to blog now // Jag måste blogga nu

Blog?
[Även blogger -eller- blogrolling -eller- weblog -eller- Web log]
En blog är en journal/dagbok som finns på webben. Att uppdatera/skriva i den kallas att “blogga” (på engelska “blogging”) och den som skriver är en “bloggare” (“blogger”).

Ordet kommer av web log där we ju fallit bort och ordet dragits ihop till ett nytt, lite slangaktigt uttryck som i alla fall tilltalar mig mycket. En blog kan uppdateras dagligen och använder sig av lagring i databas – men man behöver inte ha så mycket teknisk kunskap för att få det hela att fungera. Den här är t.ex. nedladdad direkt från wordpress.org och installerad med ett par knapptryck på en websajt!

Det riktigt coola är ju att besökaren, du, kan kommentera varje inlägg som görs! Tanken tilltalar mig mycket, kanske från når P och jag höll resedagbok förra året?

Mitt behov av en blog har bara växt och växt, och tillslut måste det tillfredsställas helt enkelt. Något annat alternativ finns inte, inte ens mitt i tentapluggandet till Idéhistorien under 1800-talet och snöstorm.

Nu väntar lilla il bloggo bara på läsare som orkar, och en skribent som tar på sig ännu en sak att göra kontinuerligt. Är jag dum i huvudet eller bara överkreativ?

1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment