Syfestival

Images from the Sewing festival in Sollentuna this weekend. Post in Swedish today.

I helgen var v?rens Syfestival i Sollentuna, och jag var d?r och blev inspirerad. Jag hade mammas kamera med mig f?r min har urladdade batterier f?r tillf?llet. H?r ?r n?gra av de foton jag tog! Syfestivalen ?r alltid kul att g? p?, den rekommenderas om man ?r i n?rheten.

Britt
Jag k?pte ?ntligen ett nystan Opal Feelings av Britt p? m?ssan, men avr?dde mamma fr?n att k?pa mer garn d? hon har till flera tr?jor i sitt garnf?rr?d.

Knypplande dam
En knypplande dam p? m?ssan. Knypplad spets ?r otroligt fint, men jag ?r inte ett dugg sugen p? att prova. Det ser bara besv?rligt ut. Mamma har alla grejer, men n?got knypplat blir det s?llan.

Mycket fina tyger finns det
Mycket fina tyger finns det
Det fanns otroligt m?nga fina quittyger, men allt var dyrt f?rst?s. En liten bit som de h?r kostade 40-70 kronor, s? det g?ller att v?lja noga om man vill k?pa n?got!

Trik? - randig
Underbart vackra trik?tyger fr?n E-sl?jd. Tur att de inte hade n?gra m?sspriser f?r d? hade jag blivit sur; Maria och jag har n?mligen redan best?llt randiga tyger som vi ska sy tr?jor av. Och jag ska sy ett par underbyxor eller tre, f?r jag k?pte m?nster till snygga boxertrosor p? m?ssan av LG s?mnad, en tjej som heter Lisa men som inte har n?gon hemsida ?nnu tror jag.

Shirley Tommos
Jag pratade lite med Shirley Tommos, som introducerar en ny teknik f?r rug rags i Sverige – en teknik som jag sett p? n?tet och velat prova j?ttel?nge. Hon kallar det “hookey” tydligen. Jag har redan tv? b?cker fr?n Ebay i ?mnet, och nu fick jag prova hur man g?r ocks?. Jag k?pte en n?l och lite v?v att b?rja med, plus ett informationsh?fte av Shirley och ett av hennes vykort. Snacka om tur att hon var d?r och jag hittade henne. Det ska bli sp?nnande att prova om jag kan g?ra n?got snyggt i den h?r enkla men antagligen v?ldigt tidskr?vande tekniken. Birds in wool Mer om det en annan g?ng.

Det fanns ocks? otroligt mycket vackra f?rdiggjorda saker att titta p? och bli inspirerad av. V?skor, quiltade t?cken, kl?der och smycken. Jag blev f?r?lskad i de broderade kuddarna fr?n fr?n Fingerf?rda i Karlshamn. Yllebroderier ?r otroligt vackra, med f?glar, blommor och m?nga olika f?rger.

Yllebroderi p? gr?tt
Broderad kudde p? gr?tt kl?de. Visst ?r det vackert? S? himla svenskt dessutom. Vem hade trott att jag n?gonsin skulle bli k?r i n?got s? almogeaktigt som denna? V?rlden ?r bra underlig ibland.

Please follow and like:
This entry was posted in Swedish. Bookmark the permalink.

8 Responses to Syfestival

 1. maria says:

  Det var f?r v?l att det inte var rabatt p? tygerna! Jag har inte h?mtat ut paketet ?n! Men till veckan ska det bli av!

 2. Sue says:

  I love the pictures and even though I could not translate it( I tried) ……..the pictures do tell much! I have not commented in quite awhile so it is time to encourage you to please keep blogging as I enjoy your blog and look for it daily! Thanks for sharing all that you do!.

  Sue

 3. Sewing festival? life is nice in Sweden!!!

 4. Hanne says:

  Sollentuna – hvor sjovt – der var jeg i sommers. Hvor n?rmere bestemt foregik det??

  Kh. Hanne

 5. Marika says:

  Visst ?r kuddarna underbara!
  Himla synd att jag inte lyckades h?ra telefonen s? att vi kunde tr?ffas, jag hade den l?ngt ner i kassen….

 6. hummmlan says:

  Jag var ocks? p? Syfestivalen! K?pte bara grejjer till scrapbooking… Tyckte ocks? tygerna var lite dyra. Vet du n?got st?lle p? n?tet som s?ljer lite udda och coola tyger?
  Ha det bra!

 7. yvonne says:

  Himla mycket fint var det p? syfestivalen. Du har f?tt med mycket fint p? dina bilder. Kanske ses vi d?r igen n?sta ?r.
  kram mamma

 8. Pingback: iHanna’s Creative Space » Blog Archive » Knit time: stock up yarn for winter days

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *