Raggi, raggi hela dan

Ig?r fyndade jag p? Slumpens second hand, och k?nde mig n?jd hela kv?llen. Ist?llet f?r att k?pa ett par 8-stickor f?r 55 kronor i plastf?rpackning (nya) k?pte jag ett par gr? nummer 8- och ett par r?da nummer 9-stickor f?r 20 kronor begagnat! Hurra f?r loppis ?terigen!
Jag stickar en m?ssa

Sedan ringde jag mamma f?r att reda ut m?nstret p? m?ssa som Fru Persson kopierat ?t mig ur Allers (45/03). Efter att ha stickat 13 centimeter skulle man minska enligt f?ljande:
1 rm (=kantm) *6 rm, 2 rm tills.* upprepa *-*. Jag fr?gade:
– Hur kan 6 efterf?ljt av 2 bli en minskning?
Till och med per telefon h?rde hon, min rara mamma, ordet “tills” som inte st?r f?r “tills n?sta stj?rna” utan f?r “tillsammans”. Ah! ?nd? stickade jag fel. Stickade 2 tillsammans, och sedan 6 rm, men de menade ju 6 r?ta maskor och sedan 2 r?ta tillsammans och sedan 2 r?ta tillsammans igen! Dessutom efterf?ljdes denna beskrivning av texten: Upprepa denna minskning med 1 varvs mellanrum sammanlagt 7 ggr. Uppfattat! Men… dessutom: Det blir 1 m minre mellan minskn f?r varje g?ng.!!! Allts? menar de s? h?r, urs?kta om jag ?r tjatig; ett varv 6rm, 2 rm, sedan efter det f?ljer ett varv aviga och sedan 5 rm, 2 rm, osv tills sista varvet ?r kantmaskor och 2 rm tillsammans hela varvet! L?tt n?r man v?l gjort fel, repat upp, fattat r?tt. Jag ?r nyb?rjare p? det h?r, det m?rks! Men jag irriterar mig ?nd? p? m?nsterskrivarna (i det h?r fallet Svarata F?ret). Hur kan de skriva *6 rm, 2 rm tills.* upprepa *-* i sju (7!) varv n?r det inte alls ?r s? det ska g?ras? Hmm… M?ste l?sa hela m?nstret innan jag b?rjar n?sta g?ng.
Mjukism?ssa - min f?rsta stickade m?ssaStickade i alla fall min f?rsta m?ssa ikv?ll. Lade ihop tv? tr?dar raggi f?rg 1543 och 1552 och stickade en m?ssa som blev aningen kort ?ver ?ronen, men annars mycket lik en rosa vinterm?ssa, precis som efterstr?vat. L?tt och mjukt att sticka i, supersk?nt, plus feta stickor s? att det g?r fortfort! Gillar raggi mycket (f?rg och struktur) som den finsmakare jag ?r. Har redan b?rjat sticka p? en likadan m?ssa, sedan ska det bli en halsduk! M?ste kanske k?pa mer garn redan imorgon, f?r under helgen ska vi vara i fj?llstugan.

Tack f?r alla kommentarer, j?tteroligt att f? respons. Imorgon blir det l?nkspecial ? l? Hanna.

Please follow and like:
This entry was posted in Knitting, Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *