P? br?llop med schal

Redan efter f?rsta 3 varven i maj undrade jag – varf?r? Varf?r kan inte jag g? p? Indiska och k?pa en sidenschal f?r 19.90 som alla andra? Bara 7 nystan kvar att virka upp – 1,5 m?nad to go…

Jag har virkat i bilen mot Lofoten, p? t?get fr?n Narvik, i solen p? balkongen hemma i Ume, till Sommarprat i radion, till H?rboken Ro utan ?ror och s? vidare. Virkat, virkat, virkat.

T?nkt:
– N?r jag kommer till kanten ska jag sluta och g?ra n?got annat.
N?r jag kommit till kanten har jag t?nkt:
– Jag ska bara v?nda och b?rja 2 stolpar in p? n?sta varv…
och s? har det fortsatt. Men nu ?r den i alla fall klar. Gnistrande rosa, l?ng och mjuk. Specialgjord av bara mig – och dyraste schalen p? hela br?llopet!

F?r: Schalen, den knallrosa viscosschalen i n?gonslags n?tm?nster, virkades klar i bilen p? v?g mot br?llopet den 9:e juli! Klar i tid! Det var till br?llopet jag virkade den, f?r att ha kring axlarna. Br?llop ?r enda tillf?llet d? schal ?r exakt r?tt plagg att ha!

D?, i bilen d? solen stekte fr?n klarbl? himmel, virkade jag ett varv enkla maskor som kant runt schalen, vilket gav stadga ?t de sladdriga kantmaskorna som jag gjort alldeles f?r stora f?r att kunna v?nda. Sedan var den klar!

Och alla anstr?ngningar och timmar gav resultat. Kanske inte s? mycket kring axlarna, ?ven om den v?rmde f?rv?nansv?rt f?r att vara s? h?lig, utan mest inombords. Jag k?nde mig vacker, sj?lvs?ker och precis r?tt. Stolt ocks?, jag kunde ju – och jag hann!

I rosa omlottbyxor i thaisiden (sydda av Kim Van i Vietnam), ett vitt linne och min hemvirkade supersexiga schal minglade jag runt p? sommarens vackraste br?llop med mycket trevligt folk, gratis sprit och bra musik.

Tusen tack till Inger & Christian f?r en chans att virka en schal som var precis r?tt.
Jag och Malboro som br?llopsg?ster

Please follow and like:
This entry was posted in Crochet, Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *