På bröllop med schal

Redan efter första 3 varven i maj undrade jag – varför? Varför kan inte jag gå på Indiska och köpa en sidenschal för 19.90 som alla andra? Bara 7 nystan kvar att virka upp – 1,5 månad to go…

Jag har virkat i bilen mot Lofoten, på tåget från Narvik, i solen på balkongen hemma i Ume, till Sommarprat i radion, till Hörboken Ro utan åror och så vidare. Virkat, virkat, virkat.

Tänkt:
– När jag kommer till kanten ska jag sluta och göra något annat.
När jag kommit till kanten har jag tänkt:
– Jag ska bara vända och börja 2 stolpar in på nästa varv…
och så har det fortsatt. Men nu är den i alla fall klar. Gnistrande rosa, lång och mjuk. Specialgjord av bara mig – och dyraste schalen på hela bröllopet!

För: Schalen, den knallrosa viscosschalen i någonslags nätmönster, virkades klar i bilen på väg mot bröllopet den 9:e juli! Klar i tid! Det var till bröllopet jag virkade den, för att ha kring axlarna. Bröllop är enda tillfället då schal är exakt rätt plagg att ha!

Då, i bilen då solen stekte från klarblå himmel, virkade jag ett varv enkla maskor som kant runt schalen, vilket gav stadga åt de sladdriga kantmaskorna som jag gjort alldeles för stora f?r att kunna v?nda. Sedan var den klar!

Och alla ansträngningar och timmar gav resultat. Kanske inte s? mycket kring axlarna, även om den värmde förvånansvärt för att vara så hälig, utan mest inombords. Jag kände mig vacker, självsäker och precis rätt. Stolt också, jag kunde ju – och jag hann!

I rosa omlottbyxor i thaisiden (sydda av Kim Van i Vietnam), ett vitt linne och min hemvirkade supersexiga schal minglade jag runt p? sommarens vackraste br?llop med mycket trevligt folk, gratis sprit och bra musik.

Tusen tack till Inger & Christian för en chans att virka en schal som var precis rätt.

Jag och Malboro som br?llopsg?ster

Please follow and like:
This entry was posted in Crochet, Swedish. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *