A passion for books

Jag fick ett till mejl ang?ende min digra boksida h?romdagen.

Fr?n en tjej som skriver:

Gud din boksida ?r mycket b?ttre ?n bokm?rkt och andra
som jag varit p?!!! Du l?ser ju RIKTIGA b?cker *fnissar*…klassiker
och s?nt som jag oftast l?ter bli eftersom det INTE finns recensioner p?
dem…. kolla in min sida ocks?… det kommer mer och mer b?cker…

Det p?minner mig om i vintras, n?r jag tog t?get fr?n Chiang-Mai till Bangkok. P? t?get serverades saltad juice i glasglas och jag bytte plats 2 g?nger f?r att slippa f? den nedg?ende solen i ?gonen. Vid middagen f?rs?kte jag v?lja n?got vegetariskt som inte skulle g?ra mig sjuk. Det blev ris och gr?nsaker i stark s?s, plus medhavt vatten. Jag satt mitt emot en kanadensisk (mycket ung) tjej som pluggade thai, eftersom hon f?tt praktikplats i Bangkok. Jag imponerades av hennes ambition att plugga thai, att jobba utomlands, att resa sj?lv trots att hon var s? ung – t?nkte inte s? mycket p? att jag sj?lv jobbat utomlands som ung – och faktiskt reste sj?lv f?r tillf?llet (l?tt att gl?mma detaljer, vem jag?).

Hon tittade avundsjukt p? mig, d?r jag f?rdjupade mig i en roman jag k?pt i Chiang-Mai, och sa:
– I allways get sooo imprest by people who can consentrate on a book.

Jag f?rklarade att det var l?tt, jag ?lskar b?cker helt enkelt, d?rf?r l?ser jag. Svaret var ov?ntat.

– Oh, really? You have like a passion for books? Oh, that is so cool. I don’t have a passion for anything. I pick one thing up, then I get restless and want to move along and do something else. You must be sooo happy to have found your thing!?

S? hade jag aldrig t?nkt f?rut. Men det ?r ju faktiskt bara s? himla sant!

Please follow and like:
This entry was posted in Swedish, Thoughts on Creativity. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *