Schal eller trasselsudd

Ig?r cyklade jag in till stan och k?pte garn. Jag har redan best?mt mig f?r att jag inte vill vara en “pysslare / samlare”, utan en “g?rare” som inhandlar det jag f?r tillf?llet beh?ver och inte mer. Jag har redan cirka 3 hyllor i mitt bibliotek som ?r fyllda med b?cker jag ?nnu inte l?st. N?r ska jag hinna l?sa dem – n?r det hela tiden kommer nya intressanta b?cker framf?r n?san? Just nu f?rs?ker jag ge bort, men det g?r tr?gt.

En del personer som handarbetar verkar k?pa 10 g?nger fler p?sar garn ?n n?gon skulle kunna sticka upp p? ett ?r. Samlarinstinkten ?r stark, det ?r ett m?nskligt drag som kanske ?r kvar sedan sten?ldern? Sj?lv ?lskar jag att samla, men samtidigt vill jag f?rs?ka l?ta bli. Det ?r jobbigt att ha f?r mycket grejer, speciellt n?r man reser, flyttar mycket eller bara vill st?da undan! Och s? vill jag ha utrymme att r?ra p? mig och andas fritt i mitt hem. Det f?r absolut inte bli f?r fullt, vilket det l?tt blir om man inte hela tiden t?nker:
– Beh?ver jag k?pa det h?r nu? Beh?ver jag ha den h?r grejen st?ende i mina sk?p i ?ratal fram?t?
Ibland blir svaret “ja absolut! m?ste ha!” men oftast inte faktiskt.

Garn och schalen jag b?rjat p?

N?v?l, jag k?pte massor av bandgarn (Ribbon) som var billigt och 7 nystan Cotton Viscose ? 40 sp?nn nystanet (!) i den trevliga butiken Hemflit d?r jag fick mycket bra hj?lp. Jag valde och valde, och till slut blev det chockrosa garn (#08), som visade sig matcha m?nstret p? sidenbyxorna som jag vill ha p? mig tillsammans med schalen.
– Det brukar bli bra, som hon sa i aff?ren. Det ?r som om ?gat “vet”.

Jag har n?mligen f?tt f?r mig att jag vill g?ra en schal att ha runt axlarna till sommarens br?llop. Hittade m?nster p? en viscoseschal p? n?tet, och har redan b?rjat s? sm?tt. Men… det ser helknasigt ut alltihop och garnet trasslar. Jag ?r n?stan helt s?ker p? att det finns fel i m?nstret, i alla fall har jag repat upp och f?tt samma “fel” 2 g?nger i rad.

Nu vet jag inte om jag ska kn?la ihop alltsammans och strunta i den, eller jobba p?. Sv?ra beslut i en komplicerad v?rld.

Please follow and like:
This entry was posted in Crochet, Swedish. Bookmark the permalink.

2 Responses to Schal eller trasselsudd

 1. Bertha Garcia says:

  Well I realize that I got into a section that was not all in english, so therfore I guess I can’t ask for the pattern on those cute coffee cup matts. I have never seen that pattern on something that small. I wish I could have it if at all possible, I would appreciate it. The shawls were pretty too.

  Thank You,
  Bertha

 2. Hanna says:

  Bertha, maybe this is something for you:
  Doilies pattern? Good luck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *