Abdul ber sn?llt om svar

En kille, Abdul, mejlade mig f?r 2 veckor sedan och fr?gade tv? fr?gor som pockar p? svar. Men vad svara?

Hej!!!
Jag undrar om du har l?st Bokhandlaren i Kabul. Annars rekommenderar jag dig att l?sa den.
Jag har en fr?ga dig: Vad var det som fick dig att l?sa s? m?nga b?cker? SN?lla svara p? denna fr?ga.

Fr?gan om Bokhandlaren i Kabul ?r l?tt. Jag l?ste den i april f?rra ?ret och rekommenderar den h?rmed vidare till alla andra. Den ?r mycket l?sv?rd.

Bevekande ber han, Abdul, om svar ?ven om varf?r jag l?ser. Ja, varf?r l?ser man b?cker? Svaret p? varf?r man l?ser blir v?l samma svar som p? fr?gan varf?r s? m?nga antar jag. F?r att det ?r roligt. F?r att jag ?lskar b?cker.

Jag ?lskar formatet; omslaget, bindningen, sidnumreringen och pappret (alla sorters papper!). Jag ?lskar text, ord, formuleringar, meningar, spr?k. Jag ?lskar att n?gon, en f?rfattare (det vill s?ga en m?nniska som t?nker mer, kanske st?rre, ?n andra) har n?got att s?ga just till mig, bara till mig i de sekunder (minuter, dagar) jag till?ter det att h?nda. Kommunikation mellan m?nniskor. N?gon vill ber?tta om sitt liv, eller f?rmedla en skr?na, saga, ber?ttelse, upplevelse – till mig, l?saren. Det ?r ju st?rtsk?nt, f?r att citera Baloo.

Att l?sa b?cker ger mig otroligt mycket. Vad det ger beror p? situationen. Just nu l?ser jag Harry Potter. Den ?r rolig, underh?llande, sp?nnande och ?r som bonus, intressant att l?sa ur ren studiesynpunkt: Vad ?r det egentligen som g?r b?ckerna om den h?r pojken (nu 15 ?r) s? himla popul?ra?

B?cker ?r avkoppling, underh?llning och oftast ny information som leder till insikter, skratt, k?nslor osv. F?rhoppningsvis kanske man vinner st?rre inlevelsef?rm?ga och f?rst?else f?r andra m?nniskors s?tt att t?nka, agera och leva?

Men nu n?r jag t?nker efter. Varf?r s? m?nga? Svaret blir ett annat. Jag gillar helt enkelt inte sport, jag har inga barn och jag vill absolut inte se n?gra dockus?por. Och n?got m?ste jag ju g?ra, f?r att roa mig…

Varf?r l?ser du?

Please follow and like:
This entry was posted in Thoughts on Creativity. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *