Totoro!

Totoro

Jag hann bara se, l?t mig r?kna, 1, 2, 3, 4 animefilmer som jag tyckte var konstiga innan jag ?ntligen hittade en jag ?lskar! Kanske letade jag p? fel st?lle, bland animefilmer f?r vuxna? Underliga historier och sjuka id?er tyckte jag. R?tt hittade jag i Hayao Miyazakis gulliga film Tonari no Totoro. En m?ste-ha, m?ste-se-igen-film som passar alla med barnasinnet kvar. Till och med P tyckte den var rolig och gullig, vilket gjorde mig lite ?verraskad. Nu vill jag skaffa kopior till alla barn jag k?nner (och mig sj?lv), hopppas att det g?r. Vi s?g den p? japanska, med engelsk text.

Filmen ?r fr?n 1988 och ?r en s?n film som m?nga blir k?ra i. Jag kan t?nka mig att den passar fr?n 3 ?r och upp?t. S?k p? Totoro i Google, eller l?s mer fakta h?r eller p? den h?r fina Totoro-fansajten d?r jag hittade en ny gullig skrivbordsbakgrund efter att ha haft Not Keren’s desktop boyish girls i flera m?nader.

F?rs?k hitta filmen My Neighbor Totoro, den ?r charmig, rolig och v?ldigt japansk.

H-betyg: *****
P-betyg: PPPP+ (om den varit 10 minter l?ngre och gett lite fler f?rklaringar till det som h?nde i sluttexterna hade den f?tt h?gre betyg! Tolkning: det lyckliga slutet var inte tillr?ckligt tydligt!)

Please follow and like:
This entry was posted in Life Stuff, Swedish. Bookmark the permalink.

2 Responses to Totoro!

  1. mamma says:

    Jag håller på Totoro, jag har fyllt tre år för länge sen, men har inte fått se filmen än. Påminn mig nästa gång jag kommer upp, att vi ska se den tillsammans.
    POK

  2. Martina says:

    Tror att om du gillar Totoro s? kommer du ?lska “Princess Mononoki” och “Spirited away”. Den sista ?r min absoluta favoritfilm, s? s?t och samtidigt otroligt djup. B?da tv? ?r “riktiga” sagor som de flesta m?nniskor med lite barnasinne ?lskar….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *