Avmaska för nacken

När mamma var här i april började jag sticka på en kofta med ribb och krage i garnet Savann. Jag fick nämligen 12 nystan och en beskrivning av mamma i födelsedagspresent. Garnet är mjukt och skönt att sticka i, och efter min första ilska över att inte förstå stickbeskrivningen som vi också köpte på Perssons garn, tycker jag det är superkul!

I måndags ringde jag mamma och fick ytterligare hjälp att tolka stickbeskrivningen, och sedan började jag avmaska för ärmarna. Igår var bakstycket (den största biten!) klar. Jag var mäkta stolt, både över min ambition, min uthållighet och mitt stora tålamod med den jävla stickbeskrivningen!

De har verkligen inte t?nkt p? hur sv?rt det ?r att fatta en stickbeskrivning f?r nyb?rjare. Jag menar, man betalar ?nd? n?gra kronor f?r ett helt A4 som ska hj?lpa en att sticka en tr?ja. Hur kan de d? skriva som om allt vore sj?lvf?rklarande?

Det st?r s? h?r:

N?r arb m?ter 32 cm avmaskas f?r ?rmh?len i var sida vartannat v med 5-2-2-1-1-1 m.

Eh… jaha? Mamma f?rklarar:
– N?r bakstycket ?r 32 centimeter ska du avmaska 5 maskor och sedan sticka varvet ut. P? tillbakavarvet (allts? andra sidan) ska du avmaska 5 maskor, det vill s?ga f?r andra ?rmen, sedan sticka varvet helt ut. P? varvet tillbaka igen ska du avmaska 2 p? ena sidan, sedan p? varvet tillbaka 2 p? andra. Sedan 2 igen p? ena sidan, sedan 2 p? andra sidan. Och sist blir det allts? 6 varv med avmaskning p? 1 maska, 3 stycken ettavmaskningar p? varje ?rmsida. Hajjaru?

Jag har b?rjat avmaska

Please follow and like:
This entry was posted in Knitting, Swedish. Bookmark the permalink.

6 Responses to Avmaska för nacken

 1. Inger says:

  Det låter precis som när Thomas ska hjälpa Malin att laga mat…

  http://www.saeys.se/dagbok/2001-02.php

  Läs tisdagen den 15 februari!

  Kram!

 2. Hanna says:

  Testar lite, Mikael sa att det ev. var något fel när man skrev in här? Hmm… Verkar fungera nu.

 3. morsa says:

  Ja du lilla gumman, det trodde jag inte för 10 år sen att du skulle sticka virka och sy, du är jätteduktig. Skam den som ger sig, jag tror att tröjan kommer att bli jättefin på dig.
  Kram från mamma

 4. Terese says:

  Hade precis samma problem s? din mammas beskrivning hj?lpte j?ttemycket, tyv?rr vet jag inte hur man g?r n?r man avmaskar, men jag f?r v?l leta vidare. Tack i alla fall!

 5. vicki says:

  ?h, tack till din morsa (och dig)!

 6. Susanne says:

  Tack s? hemsk mycket for instruktion om avmaskning!!
  Jeg ?r dansk och stickar efter en svensk beskrivning – sv?rt!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *